Bâlciul de la Ciochina, o tradiție de peste 130 ani

La început de toamnă, în satele din Bărăgan reînvie o tradiție veche de sute de ani. Bâlciurile sau iarmaroacele sunt cea mai așteptată distracție pentru localnici, dar și prilej de a-și face proviziile pentru iarnă. Zeci de tarabe pe care sunt înșirate produse dintre cele mai diverse, de la jucării, haine, oale de tuci, dar și ceramică, legume sau dulciuri îi atrag pe cumpărători cu oferte tentante. În timp ce unii negociază cu vânzătorii, alții își încearcă norocul sau se dau în comedii (8 SEPTEMBRIE 2019).

Tot ce se vinde la târg este negociabil. Cele mai căutate sunt produsele făcute de meșterii populari, tot mai rare, însă, de la un an la altul. Ceaunele, obiectele din piele și ceramica au fost aduse la târg de la sute de kilometri distanță.

Comediile, halvița, vata pe băț și fumul grătarelor, care abia fac față pofticioșilor, redau atmosfera bâlciurilor de altădată.

Toată suflarea satului vine la bâlci, iar cei care n-au putut ajunge urmăresc live pe rețelele de socializare toată distracția.

Bâlciul de Sfânta Maria Mică organizat la Ciochina, în Ialomița, este o tradiție veche de peste 130 de ani.

O noutate a ediției din acest an a fost balul țiganilor, o tradiție reluată după aproape 10 ani de întrerupere. Localnicii s-au relaxat, s-au distrat și au dansat până tarziu în noapte.

Evenimentul de anul acesta a adunat la Ciochina peste 3000 de oameni din localitate și din împrejurimi.

Social, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published.