Munteni Buzău, o comună în doliu

O comună întreagă este în doliu. Cele 9 victime ale cumplitului accident au fost aduse acasă. Localnicii din Munteni Buzău și-au primit morții înmărmuriți de durere. I-au așteptat la porți, pe străzi și le-au presărat drumul cu flori și candele. Toată localitatea este sfâșiată de durere. Opt femei tinere, opt mame și șoferul microbuzului în care se aflau, au murit. Plecaseră la muncă în capitală, așa cum făceau de 5 luni de zile. Nici una nu bănuia că de fapt au plecat pe drumul spre moarte (6 OCTOMBRIE 2019).

Năpasta a lovit tot satul. În fiecare casă e durere pentru că aici oamenii se cunosc între ei, sunt rude, prieteni sau vecini. De pe o singură stradă au urcat în microbuzul morții, 4 femei. Două s-au întors acasă în sicriu. Irina avea 28 de ani. A lăsat în urmă 3 copii orfani de mamă. Cel mai mic are doar doi anișori. Câteva case mai încolo, locuia Aurelia. Avea 31 de ani și trei copii. Vecină cu ea este Cristina, internată în spital în stare gravă,iar sătenii se roagă pentru salvarea ei.

Tot pe aceeași stradă locuiește și Elena, tânăra de doar 19 ani, care se zbate pe un pat de spital între viață si moarte.

Monumentul eroilor din centrul satului a fost înfășurat în doliu. Sătenii au adus aici zeci de candele și flori, iar steagurile din localitate au fost coborâte în bernă.

Șapte dintre cele 8 mame vor fi înmormântate pe 8 octombrie. Și tot atunci va fi dus pe ultimul drum și șoferul microbuzului. Doar Viorica va fi înmormântată mai devreme cu o zi. Ar fi împlinit 50 de ani chiar pe 8 octombrie, iar familia nu a vrut să o înmormânteze de ziua ei. În urma lor au rămas 15 copii orfani.

Eveniment, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published.