“La Casa Tudorii” – festival culinar medieval

Sarmalele de găscă fierte în dovleac, tochitura de berbecuț și fasolea cu ciolan au fost vedetele unui festival gastronomic organizat pe un sit arheologic din Ialomita. Fierte la foc iute sau domol, delicatesele medievale preparate după rețete vechi de sute de ani au atras zeci de pofticioși (13 OCTOMBRIE 2019).

Peste trei mii de oameni s-au adunat pe șantierul arheologic de lângă Giurgeni, pe locul unde s-a născut domnitorul Mihai Viteazul și unde arheologii au descoperit un oraș medieval. Aici, istoricii spun că a copilărit voievodul, iar mama sa, Tudora, îi pregătea bucate alese, după rețete boierești.

Bucătarii și gospodinele s-au mândrit cu rețetele lor, moștenite de la strămoși și păstrate cu grijă în lada de zestre a bunicii.

Cu atâtea bunătăți, pofticioșilor le-a fost greu să aleagă.

Festivalul încearcă să readucă în atenția publicului tradiția culinară de odinioară.

Festivalul gastronomic “La Casa Tudorii“ s-a aflat la cea de-a noua ediție. În acest an au participat echipaje din 28 de localități ale județului.

Administratie, Cultura, Eveniment, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>