Fetești, un oraș plin de gunoaie

Situație tensionată la Fetești. Deșeurile aruncate de localnici la întâmplare riscă să transforme orașul într-o uriașă groapă de gunoi. De la resturi menajere, pet-uri, cartoane și până la obiecte sanitare stricate, moloz și chiar bucăți de mobilă, toate zac de-a lungul străzilor, lânga blocuri sau pe spațiile verzi din parcuri. Gunoaiele sunt aruncate chiar și în cimitir. Printre morminte în loc de flori, se găsesc acum aparate electrocasnice vechi, pungi de plastic și ligheane sparte.

Situația durează de aproape două luni, de când a intrat în vigoare o hotărâre a Consiliului Local privind colectarea selectivă a gunoiului. Pentru asta, oamenii sunt nevoiți să cumpere de la operatorul de salubritate saci speciali pentru deșeuri. Modalitatea este contestată de o parte dintre locuitorii orașului care spun că astfel dau mai mulți bani pentru gunoi decât atunci când aveau contract cu societatea de salubritate.

În timp ce munții de gunoi din oraș cresc de la o zi la alta, aleșii locali se ceartă. Social-democrații cred că metoda este una necesară pentru protejarea mediului înconjurător și în conformitate cu normele europene, în timp ce liberalii consideră că prețul plătit de oameni pentru gunoi este unul prea mare.

Până la găsirea unei alte soluții, colectarea gunoiului la Fetești se va face în saci personalizați pentru gunoi menajer și pentru deșeuri reciclabile.

Administratie, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published.