Eroii satului omagiați de ziua comunei Mihail Kogălniceanu

De ziua comunei, locuitorii din Mihail Kogălniceau au asistat la o adevărată lecție de patriotism (8 NOIEMBRIE 2019). În centrul localității a fost dezvelit și sfințit un monument dedicat eroilor satului care s-au jertfit în Primul Război Mondial pentru România Mare. Îmbrăcați în straie de sărbătoare, cu tricolorul prins în piept, tineri și bătrâni au fost martorii evenimentului omagial. Monumentul, realizat din marmură albă, are înscris pe el numele celor 64 de eroi din Mihail Kogălniceanu care au murit pentru viitorul acestui neam.

În semn de respect pentru sacrificiul suprem de care au dat dovadă pe front eroii localității, au fost depuse coroane de flori. Una dintre coroane a fost trimisă la Kogălniceanu de primul ministru al României, Ludovic Orban.

Învățătorii satului, cetățeni de onoare ai localității, au sădit în spatele monumentului un stejar. Copacul secular, care va crește odată cu generațiile prezente și viitoare, va fi simbol peste timp al trăiniciei și veșniciei neamului în acest colț de Românie.

Copii satului i-au omagiat prin cântece și poezii pe străbunii lor jertfiți pe altarul patriei, iar o fanfară a însuflețit atmosfera.

Sătenii s-au prins apoi într-o horă a unității și speranței.

Eveniment, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published.