Simpozionul “Autonomia financiară a comunităților locale”

Elevii clasei a XII a D de la Liceul Tehnologic “Alexandru Ioan Cuza” din Slobozia față în față directorii din instituțiile deconcentrate din județ. Viitorii profesioniști în domeniul economic au aflat de la specialiști cum sunt cheltuiți banii publici în comunitățile locale și cum se realizează controlul acestor cheltuieli. Invitat la dezbatere, președintele director al Casei Județene de Sănătate Ialomița, Mihai Geantă, le-a explicat elevilor cum funcționează instiuția pe care o conduce și care sunt categoriile principale de cheltuieli din domeniul asigurărilor de sănătate.

Elevii au adresat întrebări invitaților referitoare la modul în care sunt cheltuiți banii publici.

Reprezentanții Direcției Generale pentru Protecția Copilului și Asistență Socială au explicat liceenilor cum sunt chetuite cele aproximativ 30 de procente din bugetul județului Ialomița destinate asistenței sociale.

O sumă mult mai mica din banii publici este destinată culturii.

Un rol important în dezvolatrea economică o are statistica.

Elevii au prezentat referate cu teme despre cheltuielile publice si control.

Simpozionul cu tema “Autonomia financiară a comunităților locale-cheltuieli publice” s-a aflat la cea de-a V a ediție și a fost găzduit de CECCAR Ialomița. Elevii au fost îndrumați de profesorul Stela Oancea.

Economic, Educatie, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published.