Boboteaza 2020 la Fetești

Sărbătorea de Bobotează a umplut bisericile din întreaga țară. La Fetești, sute de oameni au participat la slujba de sfințire a apelor, iar după ce au fost stropiți de preoți cu apă sfințită, au luat Aghiazma Mare, despre care se crede că are puteri tămăduitoare (6 IANUARIE 2020).

Sărbătoarea Bobotezei a adus la Fetești și zeci de crescători de cai. Proprietarii, din oraș sau din localitățile învecinate, și-au pregătit special animalele pentru această zi. Tradiția spune că după slujba de sfințire a apelor, caii trebuie botezați de preot pentru a fi sănătoși în noul an.

Botezați și atent îngrijiți de proprietarii lor, caii au participat apoi la tradiționalul concurs organizat de autoritățile locale pe stadionul municipal. Nărăvași sau dresați, de rasă sau comuni, robuști sau zvelți, caii au atras privirile publicului și au reprezentat o grea misiune pentru juriu.

Cei mai frumoși cai au fost premiați de autoritățile locale.

Sărbătoarea s-a încheiat cu aruncatul crucii în Borcea. Anul acesta cinci temerari s-au aruncat în apele reci ca gheața pentru a prinde crucea aruncată de preot.

Eveniment, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published.