Ialomița, sub cod roșu de viscol

Când nu o mai așteptam, iarna a lovit cu furie. După o noapte de cod roșu de viscol, Bărăganul s-a transformat într-un adevărat deșert alb. Zeci de oameni au rămas blocați ore în șir cu mașinile pe drumurile județului. Trei persoane au fost găsite decedate după codul roșu de viscol. Un tânăr de 30 de ani din localitatea Grivița și o femeie de 75 de ani din satul Ghimpați au fost găsiți fără suflare în propriile case de către rude. Cea de a treia victimă este o bătrână de 76 de ani din Ion Roată, care a fost găsită înghețată în curtea casei sale. În lupta cu furia naturii, drumarii și pompierii au avut misiuni aproape imposibile. Mai multe utilaje s-au împotmolit în troiene, ori s-au răsturnat în încercarea de a ajunge la oamenii care aveau disperată nevoie de ajutor. O gravidă din Scânteia a ajuns la spital după patru ore de la apelarea numărului de urgență 112 (6 FEBRUARIE 2020).

Toate drumurile naționale și județene au fost închise. Zeci de șoferi, care mergeau acasă sau la serviciu, supărați că au fost nevoiți să aștepte curătarea șoselor de zăpada depusă pe carosabil s-au certat cu polițiștii.

Vântul puternic a smuls mai multe acoperișuri în Căzănești, Urziceni și Fetești. 46 de localități au rămas fără energie electrică.

Eveniment, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published.