Negocieri pentru Aldo, câinele polițist

Povestea lui ALDO, câinele polițist din Ialomița,despărțit de fostul său partener, continua să atragă sute de susținători în mediul online. Între timp, animalul a fost trimis la Sibiu pentru a fi evaluat de specialiști. Inițiatorii petiției de pe internet au cerut să analizeze problema împreună cu reprezentanții IPJ Ialomița. Discuțiile au durat mai bine de trei ore. La ele au participat și reprezentanți ai Sindicatului Polițiștilor din România, dar și polițistul care i-a fost partener lui Aldo. Acesta reclamă faptul că , după ieșirea sa la pensie, i-a fost interzis să își viziteze fostul partener canin de care s-a atașat foarte mult. Polițist în orașul Tăndărei, bărbatul a ieșit la pensie la începutul lunii februarie, iar câinele pe care l-a avut în grijă până atunci a fost repartizat unui alt polițist.

Reprezentanții poliției din Ialomita spun că animalul trece printr-o perioadă de tranziție, iar prezența fostului conductor ar îngreuna acomodarea agentului canin cu noul său partener.

Aldo urmează să rămână la Sibiu până când specialiștii îl vor evalua în privința stării de sănătate și a gradului de pregătire.

Susținătorii lui Aldo au cerut conducerii IPJ Ialomița ca fostul polițist să lucreze în continuare cu câinele de urmă ca voluntar.

Inspectoratului Județean de Poliție Ialomița are în dotare 7 caini polițiști.

Social, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published.