Trufandale de primăvară mai ieftine

Iarna blândă i-a ajutat pe legumicultori.Serele și solariile sunt pline de roade care așteaptă să fie culese. Tarabele sunt deja pline de trufandale românești de primăvară. Temperaturile ridicate de peste iarnă au făcut ca salata, ceapa verde și ridichiile să se dezvolte mai repede. Și verdeața, care va da aromă drobului, a fost semănată mai devreme. Pentru că afară a fost cald, fermierii au investit mai puțin pentru încălzirea spațiilor, așa că și pretul legumelor este anul acesta mai mic.

Și răsadurile de legume s-au dezvoltat mai repede. Semințele de ardei, roșii și castraveți, semănate în mijlocul iernii au încolțit, iar la jumătatea lui martie vor fi plantate în spații protejate. Fermierii speră să culeagă primele roșii românești mai devreme cu două săptămâni față de anul trecut.

Tot acum producătorii pregătesc și răsadurile de pepeni. După ce vor fi altoiți, lăstarii vor fi plantați în câmp la sfârșitul lui aprilie.

Fermierii sunt însă îngrijorați din cauza secetei, dar și a concurenței produselor din import. Mulți au înregistrat deja primele pierderi. Vântul puternic de la începutul lui februarie a distrus o mare parte dintre solarii.

Economic, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published.