Mieii românești, la export

Primii miei din acest an au plecat deja la export, iar pentru Paște pe piața internă vor ajunge mai puține animale. Străinii au plătit 16 lei pentru fiecare kilogram de carne, un preț mult mai mare decât în anii trecuți, spun fermierii. În plus animalele sunt vândute en-gros chiar din poarta fermei, fapt ce îi scutește pe crescători de cheltuielile cu transportul la piață.

Acest fermier din Sudiți, Ialomița, a vândut deja către tările arabe peste 600 de miei. Animalele, care au venit pe lume în urmă cu 3 luni, au fost furajate suplimentar și au ajuns să cântareasc în viu peste 30 de kg. A păstrat și pentru Paște, însă mult mai puțini.

Costică Bodeanu are peste 900 de oi din rasa Merinos de Palas. Anul acesta a fost unul bogat, spune fermierul. Majoritatea oilor au adus pe lume câte doi miei.

Deși românii preferă mieii mai mici, cei recomandati pentru consum sunt cei care depășesc 10 kg în greutate după sacrificare.

Anul trecut prețul mieilor a variat de la 10 lei pe kg pentru animalul în viu la stână, până la 27 de lei/kg în magazine.

Economic, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published.