Darius, voluntarul de la Țăndărei

În focarul de coronavirus de la Țăndărei, oamenii se tem să vină în ajutorul semenilor. La inițiativa primăriei din oraș de a forma o echipă de voluntari au răspuns doar doi localnici. Unul dintre ei este Darius Motoloi. Bărbatul are 53 de ani și face parte din comunitatea de romi. Deși este bolnav de diabet, bărbatul își riscă în fiecare zi sănătatea pentru a da o mână de ajutor celor aflați în nevoie. Voluntarul cumpără alimente și medicamente din banii lui și le distribuie familiilor cu mulți copii din comunitate sau bătrânilor bolnavi.

Pe alții îi ajută să completeze declarația pe propria răspundere sau documentele prin care dovedesc că au ieșit din izolare.Voluntarul mai spune că și-a sunat toți prietenii din străinătate și i-a sfătuit să nu vină acasă pentru a nu răspândi virusul ucigaș în localitate.

Primăria din Țăndărei are nevoie de voluntari în condițiile în care în localitate s-au întors foarte multe familii care au chiar și câte zece copii, dar sunt lipsite de venituri. În fiecare zi la primărie vin între 8 și 10 familii, care cer ajutor.

Apelului făcut de primărie i-a răspuns o singură firmă din oraș,care a donat făină și mălai. La Țăndărei s-au întors peste 800 de persoane din zonele roșii ale Europei.

Social, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published.