De la genți de lux, la măști de protecție

Epidemia de coronavirus obligă firmele să se reprofileze, altfel riscă să intre în faliment. Este și cazul unei societăți comerciale din Amara care a înlocuit fabricarea poșetelor de lux pentru export cu realizarea echipamentelor de protecție împotriva Covid-19. Confruntată cu situația de a închide firma și de a trimite acasă cele peste 20 de angajate, proprietara fabricii a fost nevoită să schimbe linia de producție. Lipsa materialelor sanitare cu care se confruntă sistemul medical din țara noastră în fața pandemiei de coronavirus i-a oferit soluția de a supraviețui în acestă perioada dificilă din punct de vedere economic.

Fabrica de genți din Amara produce echipamente de protecție de trei săptămâni. În locul poșetelor elegante vândute înainte de criză în toată Europa, acum, aici sunt fabricate măști de protecție, combinezoane, halate și botoși pentru încălțăminte.

Imediat după instaurarea stării de urgență, fabrica risca să pună lacătul pe ușă și să trimită în șomaj angajații. Gentile produse la Amara au rămas în depozit după ce magazinele de profil din țară și din străinătate s-au închis.

Primele comenzi au venit venit chiar din partea primăriei din localitate.

Pentru că aici se află centrele de carantină, autoritățile locale au cumpărat peste 4000 de măști sanitare pe care le vor împărți gratuit localnicilor.
Echipamentele de protecție realizate ajung la angajații din spitale, din centrele carantină sau de îngrijire a bătrânilor.

Social, Stiri