Spitalul suport Covid-19 din Fetești, un exemplu de bune practici

În timp ce sute de cadre medicale din țară sunt confirmate pozitiv la infecția cu COVID 19, iar spitalele trec sub conducere militară, Spitalul suport din Fetești poate fi considerat un exemplu de bune practici în tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus. Deși a intrat în pandemie cu mâinile goale, unitatea medicală tratează zeci de pacienți infectați fără riscuri pentru medicii și asistentele care îi îngrijesc. Și asta pentru că aici au fost create circuite medicale stricte după modelul centralei nucleare de la Cernavodă.

Peste 120 de cadre medicale tratează pacienții cu coronavirus. Pentru acestea, cel mai greu este de suportat costumul de protecție în care stau chiar și 8 ore pe zi.

Reguli stricte sunt și pentru pacienții cu Covid 19. Aceștia sunt internați în saloane cu 2-3 paturi și sunt obligați să poarte măști de protecție.

Dezinfecatrea saloanelor și a zonelor contaminate se face chiar și de câteva ori pe zi.

Spitalul din Fetești a devenit Spital suport pentru Covid 19 pe 31 martie, iar pe 1 aprilie aici au fost internați primii pacienți infectați. Deși unitatea medicală nu avea epidemiolog sau medic infecționist și nici echipamentele medicale necesare pentru tratarea bolnavilor cu noul coronavirus, întreaga echipă s-a adaptat din mers, iar respectarea unor reguli stricte de protecție s-a dovedit esențială în evitarea infectărilor în randul personalului medical.
Intr-o lună de când a devenit spital suport pentru Covid 19, Spitalul “Anghel Saligny” din Fetești a tratat peste 110 pacienți cu Covid 19. Cel mai mic dintre ei avea doar cateva luni, iar cel mai în vârstă 89 de ani.

Sanatate, Stiri