Primele proiecte finanțate de A.D.I. Ialomița în anul 2020

Programul județean de dezvoltare locală finanțat de Consiliul Județean Ialomița continuă și pe perioada pandemiei de coronavirus. Primele șase proiecte depuse de primăriile din județ pentru anul acesta au primit finanțare. Este vorba despre Alexeni, Andrășești, Fetești, Perieți, Rădulești și Sărățeni. Cu banii primiți prin Asociația de dezvoltare Intercomunitară Ialomița, primarii vor reabilita căminele culturale, vor amenaja terenuri de sport sau locuri de joacă pentru copii.

La Fetești, proiectul depus de autoritățile locale prevede semaforizarea unor intersecții din localitate.

Primăria Perieți va realiza cu banii de la ADI Ialomița un teren de sport multifunctional în satul Păltinișu.

Proiectul depus de primăria din Alexeni prevede reabilitarea căminului cultural din localitate, iar la Andrășești achiziționarea unui buldoexacvator pentru dotarea Serviciului de Voluntari pentru Situații de Urgență.

Primăriile Rădulești și Sărățeni au depus anul acesta primele proiecte în cadrul programului judetean de dezvoltare locală. Dacă la Rădulești va fi realizat un loc de joacă pentru copiii din localitate pe o suprfafață de 850 metri pătrați, la Sătățeni, autoritățile locale vor rabilita rețeaua de iluminat public prin montarea a 350 de lămpi pe toate străzile din localitate.

Anul acesta, unitățile administrative teritoriale din județ au depus la ADI Ialomița 37 de proiecte. În cei trei ani de când funcționează programul inițiat de Consiliul Județean, primăriile din județ au depus 86 de proiecte care au contribuit la creșterea bunăstării locuitorilor și dezvoltarea localităților din Ialomița.

Administratie, Stiri