Bordușani, Platonești, Gura Ialomiței și Buești au primit finanțare prin A.D.I.

Primăriile din Bordușani, Buești, Gura Ialomiței și Platonești au primit finanțare de la Consiliul Județean pentru proiectele depuse la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița. Valoarea totală a celor patru proiecte este de peste 1, 5 milioane lei din care peste 700.000 lei sunt bani alocați în cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală finanțat de Consiliul Județean prin ADI Ialomița. La Gura Ialomiței vor fi realizate trotuare pe o lungime de aproape 3 km iar la Platonești vor fi modernizate grupurile sanitare din cadrul scolii gimnaziale din localitate (7 IULIE 2020).

La Buești și Bordușani banii obținuți prin ADI Ialomița vor fi investiți în amenajarea unor locuri de joaca și activități sportive.

Programul Județean de Dezvoltare Locală a fost inițiat de Consiliul Județean Ialomița în urmă cu trei ani. Este unic la nivel national și s-a dovedit pe parcursul timpului un adevărat succes, oferind primăriilor din județ șansa de a accesa noi surse pentru dezvoltarea localităților.

În cei trei ani de funcționare, prin ADI Ialomița au fost finanțate 91 de proiecte ale primăriilor din județ. Valoarea totală a investițiilor derulate prin acest program se ridică la peste 34 milioane de lei din care mai mult de jumătate sunt fonduri alocate de Consiliul Județean Ialomița.

Administratie, Stiri