Modernizarea Centrului pentru Vârstnici din Fierbinți, aproape de final

Lucrările de modernizare a Centrului pentru Persoane Vârstnice din Fierbinți Târg se apropie de final. Investiția, în valoare de peste 2,3 milioane de lei, a fost finanțată integral de Consiliul Județean Ialomita. Victor Moraru, președintele Consiliului Județean, a vizitat unitatea de asistență socială pentru a verifica stadiul lucrărilor înainte de recepția finală , care va avea loc la sfârșitul lunii iulie.

Proiectul de modernizare a cuprins două etape. În urmă cu trei ani, clădirea a fost prevăzută cu un lift, iar în a doua etapă au fost modernizate spațiile de cazare. Fiecare camera a fost prevăzută cu baie proprie și au fost refăcute integral instalațiile electrice și de încălzire. Totodată, a fost înlocuit mobilierul, iar clădirea a fost prevăzută cu sistem de avertizare în caz de incendiu.

Fiecare cameră are trei locuri de cazare. Recompartimentrea a dus la creșterea capacițății de cazare cu încă 24 de locuri. Centrul poate asigura acum cazare și îngrijire pentru 74 de bunici.

Centrul din Fierbinți Târg asigură condiții moderne de cazare pentru persoanele în vârstă. Prețul minim este de 2.600 de lei pe lună, în funcție de gradul de dependență al beneficiarului.

În Ialomița funcționează două centre pentru bătrâni: cel de la Fierbinți și cel de la Balaciu. Pentru că solicitările au crescut în ultima perioadă, autoritățile iau în calcul deschiderea unei noi unități de asistență socială pentru vărstnici la Movila.

Administratie, Social, Stiri