Protest la azilul din Slobozia! Angajată: “Mă rog să iau COVID și să plec de aici!”

Protest la Centrul de ingrijiri pentru persoane cu deficiențe din Slobozia din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus. Angajații au ieșit în curtea instituției și au reclamat condițiile de muncă istovitoare după ce o parte din personal s-a îmbolnăvit de Covid 19. Aproape 30 din cei 70 de angajați ai centrului au fost depistați pozitiv. Grav este că, trei persoane internate aici au murit , iar 82 din cei 133 de beneficiari ai centrului au fost testați pozitiv.O parte din personal a fost izolat la locul de muncă pentru 14 zile. Oamenii sunt nemulțumiți și spun că nu pot face față volumului mare de muncă și riscurilor la care se expun. Pacienții de care au grijă sunt persoane cu grave probleme de sănătate, au afecțiuni motorii și psihice, iar îngrijirea lor necesită o supraveghere permanentă (23 IULIE 2020).

Oamenii reclamă faptul că o parte dintre bolnavii testați pozitiv și internați în spital se întorc în centru după doar câteva zile cu aceleași simptome.

Conducerea Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița, de care aparține centrul, a încercat să stea de vorbă cu angajații nemulțumiți, însă, din păcate, nu a putut oferi și o soluție pentru această situație.

De la începutul pandemiei , în Ialomița au fost înregistrate 659 de cazuri de infectări cu noul coronavirus.

Social, Stiri