Ciochina, Stelnica și Axintele, ultimele proiecte semnate prin A.D.I. Ialomița

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița a semnat ultimele trei proiecte de finanțare cu primăriile din județ din acest an. Ciochina, Stelnica și Axintele au primit câte 200.000 lei pentru proiectele depuse la ADI Ialomița. Finanțarea este asigurată de Consiliul Județean. La Axintele va fi reabilitat dispensarul din localitate, astfel locuitorii comunei vor beneficia de servicii medicale de calitate (30 IULIE 2020).

La Ciochina, autoritățile locale vor moderniza sistemul de iluminat stradal, oferind astfel siguranță și confort locuitorilor.

Proiectul primăriei din Stelnica prevede extinderea sistemului de canalizare prin racordarea a încă 70 de gospodării din satul Maltezi.

În acest an au fost semnate cu ADI Ialomița 41 de proiecte ale unităților administrativ teritoriale din județ în cadrul Programului Județean de dezvoltare locală. Cu fondurile obținute de la Consiliul Județean, primăriile au modernizat infrastructura, au investit în educație, sănătate și protejarea mediului înconjurător.

În cei trei ani de funcționare, prin Asociația de Dezvoltare intercomunitară Ialomita 53 de primării au derulat proiecte de dezvoltare a localităților din județ, 9 dintre ele au depus proiecte în fiecare an, 11 primării au accesat câte două proiecte, iar restul câte unul.

Administratie, Stiri