Festivalul “Ionel Perlea” – ediția a XXIX-a – 29-31 iulie 2020

Cea de a XXIX a ediție a Festivalului Național “Ionel Perlea” a adus la Slobozia orchestre cunoscute, interpreți renumiți și dirijori de excepție, oferind publicului un adevărat regal muzical. Festivalul, desfășurat pe parcursul a trei zile, a marcat împlinirea a 50 de ani de la trecerea în eternitate a celebrului dirijor și compozitor ialomițean Ionel Perlea ,dar și 120 de ani de la nașterea marelui artist. Prima zi a debutat cu lansarea volumului “Canto” semnat de soprana Florența Marinescu (29-31 IULIE 2020).

A urmat apoi premierea tinerilor artiști care s-au remarcat într-un concurs de pictură a cărui temă a fost desigur Ionel Perlea. Nu mai puțin de 22 de artiști din Republica Moldova, Marea Britanie și România au realizat lucrări în care au redat portretul marelui dirijor sau au pictat casa natală a artistului de la Ograda.

În prima seară a festivalului, pe scena din centrul civic al orașului a concertat Vibe Orchestra din București, condusă de Alexandru Ilie.

Manifestrările artistice dedicate lui Ionel Perlea au continuat în a doua zi a festivalului cu lansarea volumului semnat de Cezara Petrescu-“Dincolo de tăcere”, “Sunet si gând-integrala haikai” de Teodor Grigoriu.

Seara, iubitorii de muzică au ascultat orchestra Argesis din Pitești, dirjor Tiberiu Oprea.

Doi dintre laureații edițiilor anterioare ale Festivalului “Ionel Perlea” , soprana Mirela Bunoaica și tenorul Mădălin Băldău au concertat la Slobozia în ultima seară a festivalului.

Ediția din acest an s-a încheiat cu un concert susținut de orchestra “Acord” din Ploiești sud bagheta maestrului Sabin Păuța.

Cultura, Stiri