Retete de muraturi

Nelipsite din camara niciunei gospodine, muraturile pentru iarna sunt o adevarata sursa de vitamine naturale, atat de necesare organismului in anotimpul rece. In aceste zile, doamnele trudesc din greu in bucatarie sa umple borcanele cu tot felul de bunatati facute dupa retete pastrate si respectate cu sfintenie din batrani. Fiecare gospodina are cel putin un ingredient secret si cateva trucuri pentru ca acriturile pentru iarna sa iasa cat mai gustoase. In satul Ciulnita din Ialomita, Tudorita Nicolae pune la murat gogonele asortate de mai bine de 4 decenii.Toate legumele sunt culese din gradina sa si nu foloseste niciun strop de conservant (28 SEPTEMBRIE). Pentru o aroma deosebita si un gust picant, tanti Tudorita aseaza in borcan si cateva frunze de busuioc, iar apoi strecoara si cativa ardei iuti. Si camara domnei Maria Dinu este deja plina de muraturi delicioase. Specialitatea ei sunt gogosarii in otet cu miere pe care ii prepara dupa o reteta mostenita de la bunica sa. Delicioasele borcane asezate in camara vor face deliciul meselor la iarna.

Social, Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>