Șefa compartimentului Primiri Urgențe de la Spitalul Fetești a murit de COVID

Singurul medic specialist în medicină de urgență de la Spitalul “Anghel Saligny” din Fetești a murit după ce s-a infectat cu Covid 19. Medicul Mioara Neagu a luptat timp de o lună cu virusul ucigaș, însă organismul ei nu a mai făcut față. Avea 48 de ani și nu suferea de nicio altă afecțiune. Era doar epuizată după multele gărzi pe care le făcea în 4 spitale din Ialomița și Constanța. Conducea de 5 ani Compartimentul de Primiri Urgențe de la Spitalul din Fetești, care devenise pentru doamna doctor o a doua casă. Aici își petrecea cea mai mare parte din timp și încerca să îi ajute pe toți cei care se aflau în suferință (17 OCTOMBRIE 2020).

A început să se simtă rău în urmă cu o lună, când a acuzat stări de oboseală și dureri de cap. A făcut testul COVID , care a ieșit negativ. După o săptămână, simtpmele au devenit severe. A repetat testul care, de data aceasta, a confirmat infecția cu SARS COV 2. A fost izolată într-o rezervă a spitalului din Fetești și îngrijită de colegii săi. Pentru că starea sa de sănătate s-a agravat, în urmă cu două săptămâni a fost transferată la Spitalul Colentina din București, unde s-a stins. Veste a provocat multă tristețe printre cadrele medicale de la Fetești, care au sperat până în ultima clipă că medicul va reuși să învingă perfida boală.

Vestea tristă s-a răspândit în tot orașul. Zeci de oameni au venit la poarta spitalului cu flori și lumânări pentru a aduce un ultim omagiu celei pe care ei o considerau îngerul lor păzitor.

În ultimul mesaj postat pe rețelele de socializare, medicul își îndemna colegii să se protejeze împotriva virusului ucigaș. Avea o fiică, studentă la farmacie. Va fi înmormântată marți, la Fetești, orașul său natal.

Eveniment, Sanatate, Stiri