Noul Consiliu Județean Ialomița a fost constituit

Ialomița are un nou Consiliu Județean. Ședința de constituire a avut loc la Sala Europa în prezența a numeroși invitați, parlamentari, primari, șefi ai instituțiilor subordinate Consiliului Județean. Noul legistativ are 30 de consilieri, însă deocamdată au fost validați de Tribunalul Ialomița doar 19 dinte ei (20 OCTOMBRIE 2020).

Instanța a invalidat 11 consilieri județeni, 8 de la PNL, doi de la PSD și unul de la PRO România. Aceștia au renunțat la mandatele lor pentru că au fost aleși primari sau se regăsesc pe listele pentru alegerile parlamentare. Locul lor va fi luat de supleanți.

Candidatii au depus jurământul în ordine alfabetică, iar unul dintre ei, Cătălin Grigore, fiind în izolare la domiciliu, l-a rostit online.

Consiliul Județean Ialomița are în componența sa 14 consilieri de la PSD, 10 de la PNL și 6 de la PRO România. Cel mai vârstnic consilier are 84 de ani, iar cel mai tânăr a împlinit 37.

Noul președinte al Consiliului Județean Ialomita, Marian Pavel, a depus jurământul într-o atmosferă plină de emoție.

Fie că ocupă pentru prima dată această funcție, fie că au experiență politică serioasă, toți consilierii județeni au jurat să pună mai presus de orice interesele locuitorilor din Ialomița.

Pentru noul președinte al Consiliului Județean respectarea promisiunilor din campania electorală și colaborarea dintre partidele care alcătuiesc noul legislativ local sunt esențiale pentru dezvoltarea județului.

Consiliul Județean ales în urma scrutinului din 27 septembrie va funcționa în mandatul 2020-2024.

Administratie, Stiri