Parcarea subterană din Slobozia, o piatră de moară pe bugetul local

Parcarea subterană, o piatră de moară pe bugetul local. La o săptămână după preluarea mandatului de primar, Dragoș Soare a vizitat cel mai controversat obiectiv de investiții din Slobozia: parcarea subterană din centrul orașului. Stadiul de execuție al proiectului “Modernizarea Pieței Revoluției”, din care face parte parcarea devenită celebră pentru că este lipsită de căi de acces, este de 75%, cu o întârziere de finalizare de doi ani. Grav este însă că investiția, în care au fost îngropați peste 37 de milioane de lei, nu respectă reglementările privind siguranța în construcții (6 NOIEMBRIE 2020).

Obiectivul, aflat în conservare în acest moment, mai are nevoie de încă peste 14 milioane de lei pentru a fi finalizat. La acestă sumă se adaugă noi cheltuieli pentru reabilitarea construcției, altfel, parcarea nu poate fi recepționată și dată în folosință.

Pereți prea subțiri, grinzi de susținere insuficient consolidate și izolație precară sunt doar câteva dintre deficiențele ce vor trebui remediate dacă se dorește ca parcarea să devină funcțională.

Parcarea dispune de 98 de locuri pentru care primăria va institui o taxă.

Noul edil liberal al Sloboziei și-a propus ca în primele 6 luni de mandat să evalueze toate problemele grave ale orașulu,i care generează pierderi la bugetul local și să găsescă soluții aplicate pentru acestea. Totodată, Dragoș Soare a declarat că îi va acționa în instanță pe cei care se fac vinovați de cheltuirea neeficientă a banului public.

Administratie, Stiri