Dragoș Soare: “PNL nu a câștigat, nu a pierdut. Este tot acolo”

Carantina și prezența scăzută la vot sunt cauzele principale ale rezultatelor sub așteptări obținute de liberali în Ialomița. Aceasta este concluzia președintelui interimar al PNL Ialomița, Dragoș Soare, în legătură cu alegerile parlamentare din 6 decembrie. Omul politic consideră că electoratul a sancționat restricțiile impuse de autorități ca urmare a creșterii cazurilor de infectare cu Covid 19 și a votat în acest context.

Absenteismul la urne a crescut procentele partidelor de stânga, este de părere Dragoș Soare.

Pentru PNL, Rezultatul obținut în 6 decembrie este același ca în urmă cu 4 ani, când liberalii din ialomita au trimis în Parlament un deputat.

Marea surpriză a acestor alegeri a fost formațiunea AUR, care cu un procent de aproximativ 12% din voturi a obținut în Ialomița două mandate de senator și unul de deputat, adică jumătate din numărul parlamentarilor desemnaț la nivelul județului.

Dragoș Soare consideră că electoratul a răspuns la emoția mesajului naționalist transmis de acestă nouă formațiune politică.

Situația rezultatelor la alegerile parlamentare pentru fiecare localitate urmează să fie analizată în ședințele interne ale organizației.

Politica, Stiri