Noul ambulatoriu de la Fetești, aproape finalizat

Noua policlinică de la Spitalul Municipal “Anghel Saligny” din Fetești aproape de finalizare. Primele consultații medicale ar putea fi oferite aici pacienților în aprilie, anul viitor. Lucrările de construcție au fost executate în proporție de peste 85%. Clădirea a fost racordată la rețeaua de apă și încălzire, a fost montat sistemul de climatizare, iar după 4 ianuarie va fi instalat și liftul (29 DECEMBRIE 2020).

Mobilierul și echipamentele medicale cu care va fi dotat noul ambulatoriu au fost achiziționate și urmează să fie instalate până la sfârșitul lunii februarie . Clădirea are trei niveluri, iar cel mai avansat în execuție este etajul 2, unde vor funcționa o parte dintre cabinetele medicale.

Noul ambulatoriu, ridicat de la zero, va dispune și de două laboratoare, unde va fi montat primul computer tomograf din Fetești.

Lucrările de execuție au început în noiembrie 2019 și urmau a fi incheiate la sfârșitul lui ianuarie 2021, insă situația specială creată de epidemia de coronavirus a dus la prelungirea cu încă 6 luni a contractului. Valoarea proiectului este de aproximativ 2,3 milioane de euro, bani obținuți din fonduri europene. Prin darea în funcțiune a acestui ambulatoriu, Primăria Fetești a urmărit îmbunătățirea serviciilor de sănătate din oraș, în contextul în care aparatura medicală din vechea policlinică a spitalului municipal este veche și insuficientă pentru nevoile populației.

Administratie, Sanatate, Stiri