Primele doze de vaccin anti-Covid au ajuns în Ialomița

Campania de vaccinare anti- Covid a debutat și în Ialomița. Primii care s-au imunizat au fost medicii și asistentele de la UPU și ATI, aflați în prima linie a luptei cu SARS COV 2. Institutul Cantacuzino a distribuit DSP Ialomița 305 doze de vaccin. Serul a venit din capitală în lăzi frigorifice profesionale, însă ambalat în cutii pentru pizza. La Spitalul Județean de Urgență din Slobozia au ajuns 160 de doze (5 IANUARIE 2021).

Primul imunizat a fost un medic de origine iordaniană, directorul medical al spitalului. Acesta lucrează de 4 ani pe sectia ATI a Spitalului Judetean de Urgenta Slobozia si crede că puterea exemplului este cel mai bun mijloc de a convinge atât colegii cât și populația pentru imunizare. De când a început pandemia și-a pierdut tatăl din cauza COVID dar nu a plecat în tara natala, a rămas să- și îngrijească pacienții.

Următorii doi medici imunizați sunt de la Unitatea de Primiri Urgențe. Vaccinarea este singura soluție pentru rezolvarea pandemiei de Covid 19, cred cei doi medici.

De la începutul pandemiei 146 de cadre medicale din Spitalul județean de Urgență Slobozia s-au infectat cu SARS COV 2, iar la aceasta ora 20 sunt încă în izolare.

În același timp au fost imunizate cadrele medicale din spitalele suport COVID din Țăndărei și Fetești, iar la Urziceni imunizarea va începe pe 6 ianuarie. Municipiul Slobozia a fost în carantină anul trecut începand cu luna noiembrie timp de 5 săptămâni din cauza ratei mari de incidență care a depășit chiar și 9 cazuri la mia de locuitori.

Eveniment, Sanatate, Stiri