Amenzi drastice pentru arderea frunzelor în curți

Curățenia de primăvară în curti și grădini, când frunzele uscate și resturile vegetale sunt arse, s-ar putea lăsa cu amenzi usturătoare. În mai puțin de o lună intră în vigoare legea compostului, prin care arderea frunzelor în gospodării devine o activitate ilegală. Resturile vegetale trebuie colectate selectiv începând cu 20 februarie. Oamenii de la țară, obișnuiți să dea foc frecvent resturilor biodegradabile, au păreri împărțite. La Mărculești, în Ialomița, în timp ce o parte dintre săteni folosesc frunzele pentru compost, alții le ard pentru a scăpa de ele (30 IANUARIE 2021).

În localitatea vecină, la Cosâmbești, serviciul de salubritate a fost introdus doar de câteva luni, așa că edilul crede că va fi destul de greu să-i convingă pe oameni să-și strângă acum separat și frunzele din grădini.

Amenzile pentru cei care vor continua să ardă frunzele după 20 februarie, când legea intră în vigoare, sunt drastice. Între 400 și 800 de lei pentru persoanele fizice și ajunge până la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

Administratie, Social, Stiri