Pregătirea răsadurilor de primăvară în sere și solarii

E forfotă mare în sere și solarii. Fermierii profită de vremea caldă din această perioadă și pregătesc răsadurile de legume, dar și florile ce vor ajunge în piețe la începutul lui martie. Semințele de roșii și ardei au fost puse la încolțit la sfârșitul lui ianuarie, iar primele plante au răsărit deja (7 FEBRUARIE 2021).

Pentru producătorii de răsad din localitatea Gheroghe Doja din Ialomița nu e timp de pierdut. În solarii se lucrează neîntrerupt de aproape o lună. Familia Manea a semănat deja mii de răsaduri de legume. Ajutate de vremea blândă, plantele s-au dezvoltat repede, iar la jumătatea lui martie vor fi plantate în spații protejate. Fermierii speră să adune primele recolte de roșii românești chiar de Paște.

Soții Manea au început afacerea în urmă cu 9 ani, cu o mie de fire de răsaduri de legume. Acum produc peste 50.000 de fire pe care le vând chiar în localitate. Folosesc doar semințe de calitate și îngrășământ natural.

Și în serele cu flori se lucrează de zor. Primulele, panseluțele și mușcatele și-au deschis primii boboci, iar explozia de culori ne vestește că primăvara nu este prea departe.

Semne de primăvară sunt și în grădini, unde ghioceii au înflorit, iar narcisele și zambilele au scos capul din pământ.

Economic, Stiri