Proiectul bugetului municipiului Slobozia

Municipiul Slobozia are un buget pentru anul 2021 estimat la peste 133 de milioane de lei, mai mare decât cel de anul trecut. Cea mai mare parte a banilor vin din taxe si impozite, peste 80 de milioane de lei, apoi sumele defalcate din sănătate, aproximativ 17 milioane de lei, la care se adaugă finanțarea prin Programul Național de Dezvoltare Locala în valoare de aproape 20 de milioane de lei. Mai mult de jumătate din buget este destinate pentru funcționare și cheltuielilor de personal. Alte 7 milioane de lei au ca destinație asistența socială La aceste cheltuieli se adaugă cele două credite făcute de municipalitate pentru modernizarea stației de epurare a orașului și alimentarea cu apă din sursă subterană și reabilitarea Pieței Revoluției și dobânzile aferente acestora în valoare de 5 milioane de lei.

Pentru dezvoltare bugetul prevede 14 milioane de lei. Cele mai importante investiții vor fi făcute în infrastructură. Prioritare sunt utilitățile și modernizarea străzilor.

O altă prioritate o reprezintă creșterea gradului de securitate la nivelul orașului.

Proiectul de buget prevede aproape 7 milioane de lei pentru sectorul DADP. Pentru dezinsecția la nivelul orașului au fost alocați 400.000 lei, de aproape 7 ori mai mult decât anul trecut.

Aproape 900.000 lei vor fi investiți pentru înlocuirea serviciilor de pază cu sisteme de supraveghere video, pentru serviciul de ecarisaj și instalarea unor toalete publice în oraș.

Pentru tineri, municipalitatea va construi 5 terenuri de sport și va dota parcurile din oraș cu mese din beton pentru tenis de masa și tenis de picior.

O altă prioritate o reprezintă continuarea proiectelor finanțate prin fonduri europene.

Proiectul de buget a fost supus dezbaterii publice și urmează să fie adoptat în ședinta Consiliului Local al Municipiului Slobozia din această lună.

Administratie, Stiri