Vaccinarea cu premii, fără interes în rândul tinerilor

Vaccinarea cu premii nu i-a atras pe tinerii din Ialomița. Rezultatele campaniei organizată timp de două zile sunt cu mult sub așteptările autorităților. Deșii premiile puse în joc au fost atractive și au constat în laptopuri, tablete și telefoane mobile performante, tinerii nu s-au înghesuită să se imunizeze. În cele trei centre de vaccinare din Slobozia s-au imunizat în total puțin peste 50 de tineri cu vârsta între 16 și 25 de ani.

Campania de vaccinare dedicată tinerilor s-a desfășurat în perioada 31 mai-1 iunie și a fost organizată de Prefectura Ialomița. Valentin Milea are 17 ani și este sportiv de performanță. A ales să se vaccineze pentru a putea participa fără restricții la competițiile sportive din țară și din străinătate.

Autoritățile au sperat, ca prin premiile oferite, să-i determine pe tineri să se imunizeze în număr mare. Însă maratonul vaccinării nu s-a bucurat de interes în rândul lor.

O situație asemănatoare este și la centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

Maratonul vaccinării pentru tineri s-a desfășurat în centrele de vaccinare din cele 6 orașe ale județului. Tinerii care s-au imunizat au putut participa la o tombolă ce va fi organizată pe 10 iunie. Premiile în valoare de 40.000 lei au fost oferite de Consiliul Județean Ialomița și au constat în 3 laptopuri, trei tablete și tot atâte telefoane de ultimă generație.

Eveniment, Sanatate, Stiri