Prima ediție a Zilei Grâului, un eveniment de succes

Lanurile de grâu au fost vedeta unui eveniment organizat la ferma “Telehuz Agriserv” din Mărculești. Peste 500 de fermieri din Ialomița, Călărași și Constanța, dar și reprezentanți ai unor firme de profil au participat la prima ediție a Zilei Grâului. Evenimentul a fost organizat de Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice și Asociația Producătorilor de Porumb din România împreună cu firma Adama. Participanții au vizitat loturile semănate cu diverse soiuri de grâu, au putut vedea diferitele tehnologii de cultivare a acestei plante, precum și produsele de protecție specifice acestei culturi (9 IUNIE 2021).

2021 se anunță un an bun pentru producția de grâu. Fermierii pregătesc hambarele și estimează recolte record în acest an. Asta după ce în 2020, din cauza secetei, producția de grâu a României a înregistrat o scădere cu peste 40%. Ploile și temperaturile mai scăzute decât în anii trecuți au favorizat plantele, iar ogoarele promit recolte bogate.

Dacă anul trecut, mulți fermieri au adunat mai puțin de 500 kg de pe un hectar, anul acesta agricultorii așteaptă producții de 10 ori mai mari.

Fermierii estimează și o creștere a prețului grâului cu cel puțin 20%. Agricultorii speră ca astfel să recupereze o parte din pierderile de anul trecut. Primele combine vor intra în lanuri peste o lună. La eveniment a fost prezent și celebrul portar al Stelei, Helmuth Duckadam.

Economic, Stiri