Eroii neamului, cinstiți în comuna Mihail Kogălniceanu

Localnicii din comuna Mihail Kogălniceanu și-au cinstit eroii căzuți pe fronturile de luptă pentru apărarea patriei și a credinței ortodoxe. Ziua de Înălțarea Domnului a fost prilej de mare sărbătoare pentru săteni. Oamenii au mers în număr mare, mai întâi la biserică unde au participat la slujba de Înălțare. Au fost aduse ouă roșii, cozonac și colivă, care au fost sfințite de preoți. Credincioșii au sărbătorit totodată și hramul bisericii din localitate, iar cu această ocazie au fost împărțite 250 de pachete cu sarmale (10 IUNIE 2021).

Apoi , întreaga comunitate i-a cinstit pe eroii din localitate, care și-au dat viața de-a lungul veacurilor pentru țară și neam. Au fost organizate două ceremonii religioase, una la monumentul din curtea bisericii, iar cealaltă în centrul localității, la monumentul închinat eroilor căzuți în cele două războaie mondiale.

Au fost depuse flori și coroane de flori, au fost aprinse candele și au fost rostite rugăciuni pentru sufletele eroilor căzuți la datorie.

Manifestările de Ziua Eroilor s-au încheiat cu un program artistic pregătit de elevii din localitate.

Administratie, Eveniment, Stiri