Bloc operator nou la Spitalul Județean Slobozia

Peste doi ani, Spitalul Județean de Urgență Slobozia va avea un bloc operator nou dotat cu echipamente medicale moderne. Autoritățile au semnat contractul de execuție cu constructorul și promit că termenul prevăzut pentru finalizarea lucrărilor va fi respectat (14 IULIE 2021).

Blocul Operator va fi o clădire modernă cu trei etaje, construită de la zero. Situat la etajul al doilea, blocul operator va ave șase săli de operație pentru chirurgie general, ginecologie, urologie, ortopedie, ORL-oftalmologie și o sală de gipsare protezare. Clădirea va fi dotată și cu 21 de paturi pentru ATI și alte 30 pentru spitalizări de o zi situate la parter și etajul I. Tot aici va fi și un bloc de nașteri.

Finalizarea la timp a proiectului este o provocare pentru constructor, dar și pentru autorități, în contextul în care în doar 4 luni prețul materialelor de construcții a crescut cu peste 40%.

Estimările arată că în următoarele luni vor crește și costurile cu forța de muncă, astfel că va fi nevoie de munictori din Asia pentru ca proiectul să fie gata la timp.

Blocul operator va fi dotat cu echipamente medicale moderne și va asigura servicii medicale de calitate la nivelul județului. Valoarea totală a investiției este de aproape 64 de milioane de lei, bani obținuți de la guvern prin PNDL.

Administratie, Stiri