Accident feroviar grav la Fetești, trenuri întârziate cu orele

Călătorie de coșmar petru mii de turiști care au vrut sa ajungă astăzi la mare cu trenul. Garniturile au înregistrat ore întregi de întârzire din cauza unui accident feroviar produs în gara Fetești. Două trenuri de marfă au deraiat după ce s-au ciocnit în zona depoului. Primele date ale anchetei arată că mecanicul vinovat de producerea accidentului era băut, alcoolemia înregistrată fiind de 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat (29 IULIE 2021).

Accidentul s-a petrecut aproape de miezul nopții. Unul dintre trenuri era staționat în gară, iar celălalt, care transpota fier vechi, a intrat în el.

În urma impactului zece vagoane și o locomotivă au fost distruse, șinele de cale ferată au fost rupte, iar linia de electrificare avariată.

Din cauza accidentului, trenurile de călători către și dinspre litoral au înregistrat ore întregi de întârziere. Acest tren Interregio care venea de la Timișoara ar fi trebuit să ajungă în gara Fetești la ora 6 si 6 minute, însă a ajuns în stație cu o întârziere de 5 ore. Nevoiți să aștepte în vagoanele fără apă și aer condiționat sute de minute și fără nicio explicație din partea personalului CFR, călătorii s-au revoltat.

Întârzieri mari au fost înregistrate și la celelalte trenuri.

Specialiștii spun că remedierea situației va fi dificilă și de durată. În urmă cu o săptămână, un alt tren de marfă a deraiat tot în gara Fetești pretrubând traficul feroviar către litoral.

Eveniment, Stiri