Centrul de transfuzie sanguină Ialomița are un nou sediu

Centrul Județean de Transfuzii Ialomița va funcționa în următorii doi ani în clădirea Societății de Drumuri și Poduri de pe strada Răzoare din Slobozia. Mutarea instiuției a fost necesară ca urmare a lucrărilor de modernizare a Spitalului Județean de Urgență din Slobozia. Conducerea Consiliului Județean Ialomița și zeci de angajați ai instiutiei au donat sânge în noul sediu . Acțiunea a avut drept scop popularizarea noii locații și încurajarea donării de sânge într-o perioadă când numărul donatorilor scade drastic din cauza concediilor. Printre voluntari a fost și președintele Consiliului Județean. Marian Pavel a declarat că nu este la prima donare și că a încercat, de fiecare data, să dea o mână de ajutor celor aflați în suferință (18 AUGUST 2021).

În schimb, pentru vicepreședintele Cătălin Grigore a fost prima experiență de acest fel.

Printre cei care au răspuns provocării de a dona sânge s-a aflat și Alexandru Potor, administratorul județului Ialomița.

Mutarea sediului a necesitat multă muncă și efort din partea angajaților centrului, care au reușit acest lucru fără ca activitatea de donare să fie întreruptă.

Persoanele care vor să doneze sânge trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, să aibă peste 50 de kg, să nu sufere de boli cronice și să nu fi avut intervenții chirurgicale, chiar și stomatologice, în ultimele 6 luni. Programul de donare este de luni până vineri între orle 8 și 15.

Administratie, Sanatate, Stiri