Silvian Ciupercă, achitat definitiv în dosarul penal de corupție

Fostul președinte al Consiliului Județean Ialomita, Silvian Ciupercă, a fost achitat definitiv în dosarul penal în care era acuzat de corupție. Silvian Ciupercă a fost arestat în februarie 2015, pe numele său procurorii DNA au formulat atunci 8 capete de acuzare. Fostul președinte al PSD Ialomița și al Consiliului Județean a fost arestat preventiv. El a fost eliberat din arestul central după 66 de zile și trimis în judecată în iunie 2015.

Trei dintre acuzații au fost legate de Spitalul Județean de Urgență din Slobozia.

Acuzația ce mai gravă era de instigare la abuz în serviciu în legătură cu o licitație de concesionare a unui teren de aproximativ 500 de ha din proprietatea județului.

O altă acuzație de abuz în serviciu viza ADR Sud Muntenia și era legată de un proiect al Societății Nick Touring pentru construirea unei fabrici de peleți.

Silvian Ciupercă a mai fost acuzat și de luare de mită.

Fostul președinte la Consiliului Județean Ialomița a fost găsit nevinovat pentru toate cele 8 capete de acuzare. După 6 ani și 6 luni, 11 dintre cei 14 inculpați în dosar au fost achitați. Ceilalți trei au primit închisoare cu suspendare.

Silvian Ciupercă a declarat că, în viitor, exclude posibilitatea de a mai ocupa vreo funcție publică, dar că va fi prezent în spațiul public și că intenționează să facă demersuri pentru a-și recupera banii care i se cuveneau în calitate de președinte la Consiliului Județean Ialomița până la finalul mandatului.

Eveniment, Politica, Stiri