Producție record de vinete la Dridu, dar cumpărători puțini

Deși producția de vinete de anul acesta este una record, fermierii sunt în pragul dezastrului. Sunt nevoiți să-și vând marfa pe nimic, iar tone de produse vor ajunge la gunoi.

Cultivarea vinetelor este o adevărată tradiție în localitatea Dridu din Ialomița. În fiecare an, aici sunt cultivate aproape 80 de hectare cu vinete. Anul acesta fermierii au avut parte de o recoltă bogată, însă marfa nu are căutare în piețe, iar vinetele se dau mai mult degeaba. Producătorii sunt la mâna samsarilor și a intermediarilor.

Vinetele de Dridu au devenit un adevarat brand, însă anul acesta se vând cu mare greutate.

Ionel Ciubotaru a plantat cu vinete un hectar. Lucrează pe câmp împreună cu familia de dimineață până seara, și tot el merge apoi cu marfa în angro-uri unde speră să găsească o ofertă mai bună. Prețurile au scăzut însă foarte mult față de anul trecut. De la 3,5 lei kilogramul anul trecut la mai puțin de 1,5 lei anul acesta.

Din cauza prețurilor foarte mici, aproape jumătate din recoltă este lăsată pe câmp să putrezească sau este aruncată la gunoi.

Fermierii sunt supărați pentru că, spun ei, au muncit un an degeaba și nu-și vor scoate nici măcar investiția.

Legumicultorii s-au confruntat cu aceeași situație și la castraveți, dar și la pepeni. Din cauza supraproducției, legumele nu au mai fost căutate în piețe.

Economic, Stiri