Cu peste 10.000 kg. porumb/ha, fermierii din Ialomița i-au întrecut pe cei francezi

Fermierii din Ialomița încheie anul agricol cu producții peste așteptări la porumb. Ploile din primăvară și de la începutul verii au favorizat culturile. Cu o medie de peste 10 tone la hectar, producătorii români se apropie de performanțele fermierilor francezi, considerați un etalon în această cultură. Peste 1.000 de fermieri și producători de semințe și utilaje agricole s- au adunat pe câmpurile de la Orezu pentru a sărbători Ziua Porumbului. Evenimentul, aflat la cea de-a XII a ediție, a fost organizat de Societatea ELSIT a fermierului Nicolae Sitaru și Asociația Producătorilor de Porumb din România (16 SEPTEMBRIE 2021).

Arnaud Perrein a cultivat anul accesta cu porumb 1000 de hectare din cele peste 4500 pe care le deține în localitatea Mihail Kogălniceanu. Pe multe sole a obținut chiar și 13 tone la hectar, mai mult decât fermierii din Franța.

Producătorii se bucură nu doar de hambarele pline de roade, dar și de prețurile ridicate din această toamnă la grâu și porumb, cu aproape 30 % mai mari față de anul trecut.

La Sărbătoarea Porumbului a participat și ministrul agriculturii Adrian Oros, care a recunoscut că potențialul agricol al României nu este folosit la maxima sa valoare din cauza lipsei infrastucturii de irigații.

Producții mari au fost obținute anul acesta și la grâu și floarea soarelui.

Economic, Stiri