Tributul pandemiei în Ialomița: peste 600 morți de Covid

Cu doar puțin peste 27 % din populație vaccinată, Ialomița plătește un tribut înfiorător pandemiei de coronavirus. Peste 600 de persoane și-au pierdut viața de la începutul pandemiei, 162 dintre aceste doar la Slobozia. Valul 4 provoacă și mai multe victime. Numărul de decese înregistrate ca urmare a infecției cu SARS COV 2 în ultimele 4 zile a ajuns la 32 la nivelul județului. La Slobozia, în intervalul 18-21 octombrie, 12 persoane au murit după ce s-au infectat cu coronavirus (22 OCTOMBRIE 2021).

În cimitirul de la Bora dricurile intră unul după altul. Goparii, îmbrăcați în combinezoane albe, aleargă de la un mormânt la altul. Nu mai fac față numărului mare de înmormântări, care s-au dublat față de perioada anterioară.

De patru zile, în cimitir gropile sunt săpate cu excavatorul, iar în ajutorul groparilor autoritățile au trimis muncitori de la Direcția de Administrare a Domeniului Public. Pentru weekend au fost săpate în avans 21 de gropi, 21 de morminte.

Spitalele din județ sunt pline, iar la terapie intensivă se află 59 de persoane cu forme grave și severe de boală. Speriați de noile restricții anunțate dar și de efectele bolii, ialomițenii au luat cu asalt centrele de vaccinare. Intr-o singură zi la Slobozia s-au vaccinat peste 500 de persoane.

Ialomița a depășit o rată de infectare de 10 cazuri la mia de locuitori. 42 dintre cele 66 de localități ale județului sunt în scenariul roșu și doar 10 au rămas în scenariul verde, restul sunt în scenariul galben, adică au o rată de infectare de sub 6 cazuri la mia de locuitori.

Social, Stiri