Slobozia se testează gratuit anti-Covid

După explozia cazurilor de îmbolnăviri și decese provocate de infecția cu SARS-COV 2, autoritățile din Slobozia au trecut la testarea în masă a populației. Pentru prima etapă, municipalitatea a achiziționat 5000 de teste rapide antigen. Testarea este gratuită, fiecare persoană poate să se testeze o dată la 7 zile. În acest fel, autoritățile speră să micșoreze cazurile de infectare și să crească numărul vaccinărilor (27 OCTOMBRIE 2021).

Testarea se face într-un cort amplasat în centrul orașului. Oamenii s-au așezat la coadă chiar și cu câteva ore înainte de deschidere. În primele două zile au fost testate 309 de persoane, 21 dintre acestea au avut un rezultat pozitiv.

Încurajați de rezultatele negative ale testului, mulți localnici au mers direct la centrul de vaccinare, unde au fost imunizați cu prima doză de vaccin.

În ultimele zile, numărul vaccinărilor a crescut la Slobozia de 10 ori. Autoritățile se așteaptă ca prin testarea gratuită, numărul celor care aleg să se imunizeze să fie tot mai mare.

Punctul de Testare Rapidă va funcționa de luni până duminică, între orele 10.00-18.00. Se pot testa toate persoanele cu domiciliul în Slobozia , atât adulții, cât și copiii care au împlinit vârsta de 4 ani. Testarea gratuită va continua până când rata de infectare va scădea sub 6 cazuri la mia de locuitori. Acum este de puțin peste 13 la mie.

Administratie, Sanatate, Stiri