Comuna Colelia: 80% vaccinați, zero infectări Covid-19

În plin val 4 al pandemiei, când majoritatea localităților din țară sunt în scenariul roșu, o comună din Ialomița se poate lăuda cu zero cazuri de coronavirus. La Colelia niciun localnic nu este bolnav de Covid și aproape toți locuitorii sunt imunizați. Primarul spune că a luat măsuri încă de la începutul pandemiei și că a mers apoi , împreună cu medicii, din poartă în poartă să le explice oamenilor beneficiile vaccinării. Așa a reușit să convingă aproape 80% dintre locuitori să se vaccineze. Mulți dintre ei cu schema complete (1 NOIEMBRIE 2021).

Edilul a făcut liste cu cei dornici să se vaccineze, a organizat periodic caravane de vaccinare în colaborare cu medicii militari și a amenajat la dispensarul din localitate un centru de imunizare. Efectul acestor măsuri s-a văzut în timp: zero cazuri de infectare cu COVID 19.

În comunitatea care numără 1100 de suflete nu s-a înregistrat niciun caz de Covid 19. Oamenii au mers cu mic cu mare la vaccinare, și au înțeles că singura cale de fi protejați în fața virusului nemilos este imunizarea.

O nouă caravană de vaccinare la Colelia va fi organizată între 18 și 19 noiembrie.

Administratie, Sanatate, Stiri