Doar testarea și vaccinarea pot învinge pandemia !

Testarea gratuită a populației inițiată de Primăria Slobozia a ajutat la creșterea ratei de vaccinare și a limitat răspândirea virusului. Dacă la începutul campaniei rata de infectare la nivelul municipiului era de aproape 14 la mia de locuitori, după două săptămâni de testare și vaccinare, aceasta a scăzut sub 7 la mie. Zilnic peste 100 de persoane se testează gratuit la punctul de testare din centrul orașului. Localnicii vin să-și verifice sănătatea sau pentru că au nevoie de un rezultat negativ pentru a intra în instituțiile publice. Tot aici, oamenii primesc și consiliere pentru vaccinare.

Și numărul celor care au ales să se imunizeze este mai mare. Rata de vaccinare a crescut de la 44 % la aproape 60%.

De la debutul campaniei, au fost testate peste 1700 de persoane , iar pentru mai mult de o sută dintre acestea a fost confirmată infecția cu Sars COV 2. În urma testării, sunt identificate cazurile care trebuie izolate, fapt ce contribuie la stoparea răspândirii bolii.

Pentru campania de testare gratuită a populației, municipalitatea a achiziționat 5000 de teste rapide antigen. Campania va continua și în perioada următoare până când stocul va fi epuizat, iar dacă va fi nevoie primăria va achiziționa noi teste pentru populație. În țară, pe lângă Slobozia, doar încă două orașe își testează gratuit populația, și anume Bistrița și Bacău.

Administratie, Sanatate, Stiri