Medic Spitalul Slobozia: “Vaccinul înseamnă diferența dintre viață și moarte !”

Deși rata de infectare a scăzut în Ialomița sub 3 cazuri la mia de locuitori, în Spitalul Județean de Urgență Slobozia medicii duc în continuare bătălia împotriva COVID 19. Toate paturile de la ATI sunt pline, iar cadrele medicale, epuizate de efortul uriaș depus în ultimele luni, privesc cu îngrijorare evoluția pandemiei din Vestul Europei. În secția COVID a spitalului sunt internați 18 pacienți , unii dintre ei cu forme severe de boală. Majoritatea sunt nevaccinați, iar acum luptă cu greu pentru viață. Pentru fiecare gură de oxIgen, pacienții depun un efort uriaș. Unii sunt atât de slăbiți încât primesc apă printr-o seringă (26 NOIEMBRIE 2021).

Mulți dintre pacienții care au ajuns aici n-au crezut în boală și nici în vaccin. Conectați la aparate, intubați sau respirând cu greu prin masca de oxigen, acum duc o luptă crâncenă la terapie intensivă.

Cadrele medicale îi încurajează permanent pentru că starea psihică este esențială în tratarea acestei bolii.

În ciuda eforturilor medicilor, în luna octombrie la Spitalul din Slobozia s-au înregistrat 95 de decese, de aproape 5 ori mai mult decât într-o lună obișnuită. Deși numărul infectărilor a scăzut, rata de vaccinare trebuie să crească. Pentru că doar vaccinul poate face diferența dintre viață și moarte, spun medicii.

Testarea și vaccinarea inițiate de autoritățile din Slobozia au contribuit la scăderea semnificativă a ratei de infectare. În municipiul reședință de județ incidența a coborât de la peste 14 cazuri la mia de locuitori la 2, 65.

Sanatate, Stiri