Campioană europeană la canotaj, mândria comunei Săveni

Are 20 de ani, s-a născut la Săveni, în Ialomița, și face sport de performanță. A plecat dintr-un sat pierdut în Câmpia Bărăganului, pe când era doar un copil să reprezinte România la competițiile europene și mondiale de canotaj. A urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și s-a mândrit că este româncă. Sportiva a devenit un exemplu de urmat pentru oamenii din satul natal, care au făcut-o cetățean de onoare al localității.

Cristina Drugă este componentă a lotului de tineret al echipei naționale de canotaj. Avea doar 13 ani când un antrenor din Călărași a venit la școală și i-a propus să facă acest sport despre care nu știa nimic. Până la performanță a urmat un drum lung și plin de sacrificii. Zeci de ore de antrenament în barcă, sute de kilometri de vâslit, sărbători petrecute departe de cei dragi.

Nimic nu a oprit-o însă pe Cristina din drumul ei către performanță. A câștigat zeci de medalii la concursurile naționale, europene și mondiale. În 2018, Cristina Drugă a obținut titlul de campioană europeană cu echipajul patru rame feminin la Campionatul European de Juniori din Franța. A urcat cu emotie pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, iar sufletul i s-a umplut de bucurie când imnul României a răsunat la festivitate.

Ori de câte ori își privește palmele pline de bătături și rănile provocate de vâsle, sportiva vede doar muncă și victorii.

Alături i-a fost mereu familia, care a susținut-o și a încurajat-o să-și urmeze visul.

Modestă, timidă, dar curajoasă și extrem de ambițioasă, canotoarea a devenit un model pentru tinerii din sat, iar reușitele sale sunt o mândrie pentru localnici. În semn de recunoștință, autoritățile locale din comuna Săveni i-au oferit titlul de cetățean de onoare.

Visul Cristinei este să devină campioană mondială, iar apoi medaliată la Jocurile Olimpice din 2024.

Eveniment, Stiri