Testare gratuită anti-COVID la Slobozia, până pe 23 decembrie

Campania de testare gratuită a populației și-a atins scopul la Slobozia. Rata de infectare cu Covid 19 a scăzut la mai puțin de un caz la mia de locuitori. Aproape 2700 de slobozeni s-au testat gratuit în cele două luni de când primăria a pus la dispoziția populației testele rapide antigen. Pentru 125 de persoane rezultatul a fost pozitiv. Acestea au fost izolate la domiciliu sub supraveghere medicală, limitând astfel răspândirea virusului în comunitate (14 DECEMBRIE 2021).

Slobozenii s-au putut testa gratuit la un interval de 7 zile.

Scăderea ratei de infectare la 0,47 de cazuri la nivelul municipiului a dus la diminuarea numărului de testări effectuate zilnic în punctul de testare din centrul orașului. Mai sunt disponibile aproximativ 2300 de teste rapide antigen din cele 5000 achiziționate de primărie în luna octombrie.

Locuitorii din Slobozia se mai pot testa anti-Covid până pe 23 decembrie. Campania “Slobozia se testează” a fost inițiată de primarul Dragoș Soare și a reprezentat, alături de vaccinare, modalitatea de luptă împotriva coronavirusului și prin care s-au salvat vieti.

Administratie, Sanatate, Stiri