Spitalul Județean de Urgență Slobozia, modernizat prin 7 proiecte

Lucrările de modernizare a ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență Slobozia ar putea fi gata la sfârșitul acestui an, estimează autoritățile. În prezent se lucrează la ambele corpuri ale Policlinicii spitalului. Ambulatoriul va fi modernizat și dotat cu fonduri europene.

Și Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia va fi extinsă și dotată cu fonduri europene.

Autoritățile au pe masa de lucru alte două proiecte care vizează cel mai mare spital din Ialomița. Construirea Blocului Operator și modernizarea incintei clădirii spitalului sunt în curs de implementare, proiectele au o valoare totală de 146 de milioane de lei și sunt finanțate prin fonduri guvernamentale.

Cele mai mari provocări le crează modernizarea clădirii de 8 etaje a spitalului, întrucât constructorii vor lucra în prezența pacienților și cu menținerea activității spitalului la standardele medicale.

Pentru creșterea calității actului medical desfășurat la nivelul Spitalului din Slobozia, Consiliul Județean alocă 51 de milioane de lei din bugetul local pentru finanțarea a încă trei proiecte. Primul vizează construirea unei clădiri noi multifuncționale cu 8 etaje, care să cuprindă spații de cazare pentru medici, centrală termică, parcare, dar și un heliport pe terasă.

Peste 10 milioane de lei din bugetul local vor fi investiți pentru creștrea gradului de securitate la incendiu a clădirii spitalului.

Un ultim proiect prevede modernizarea curții spitalului din Slobozia. Pentru asta vor fi demolate cele 13 clădiri vechi și dezafectate care au servit, în urmă cu 50 de ani, drept beciuri, ateliere de lăcătușerie, depozite de materiale și carburanți sau anexe.

Administratie, Sanatate, Stiri