Centrul Cultural, reabilitat pentru creșterea eficienței energetice

Clădirea Centrului Cultural “Ionel Perlea” din Slobozia va fi reabilitată energetic cu finanțare europeană. Proiectul, cu o valoare de aproximativ 14 milioane de lei, a fost semnat de Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița și Liviu Mușat, directorul ADR Sud Muntenia. Acesta este al patrulea proiect de eficientizare energetică a unei clădiri publice aflată în proprietatea Consiliului Județean Ialomița care beneficiază de finanțare europeană pentru reducerea costurilor energetice și are valoarea cea mai mare. Proiectul va asigura o scădere a cu 64% a costurilor anuale cu energia primară, dar și reducerea cu peste 62% a gazelor cu efect de seră.

Proiectul prevede și înlocuirea instalațiilor termice, sanitare și de iluminat, precum și montarea pe acoperișul clădirii a 63 de panouri solare și 18 panouri fotovoltaice, având o capacitate de 250 de wati.

Eficientizarea energetică a clădirii Centrului Cultural din Slobozia este finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și trebuie finalizată până la sfârșitul anului viitor.

În acest moment, Centrul Cultural “Ionel Perlea” plătește lunar facturi de aproximativ 8 mii de lei la energia electrică și 49 de mii de lei pentru gazul metan consumat pentru încălzirea clădirii.

Administratie, Stiri