Oaspeți din cinci țări la Amara, într-un proiect Erasmus

Elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială “George Vâlsan” din Amara au avut oaspeți de peste hotare. Din Grecia, Turcia, Ungaria, Spania și Polonia au venit 38 de elevi și profesori în cadrul proiectului Erasmus Plus- “Casa fără chimicale”. Elevii din Amara le-au făcut o primire călduroasă colegilor lor din străinătate pe care i-au întâmpinat cu multă bucurie.

Nici oaspeții veniți de departe nu s-au lăsat mai prejos și le-au urat “bun găsit” în limbile lor naționale.

Apoi au vizitat sălile de curs, sala de sport, laboratoarele și muzeul școlii. Aici au admirat răboiul de țesut manual, costumele populare și articolele gospodărești adunate din casele bunicilor și păstrate cu mare grijă la muzeul din școală.

Oaspeții au fost impresionați și de numeroasele medalii, diplome și cupe pe care elevii din Amara le-au obținut la concursurile naționale și internaționale de dans modern.

O experiență inedită pentru toți a fost prepararea în laboratporul școlii a unei paste de dinți din ingrediente naturale, fără chimicale.

Programul Erasmus Plus- “Casa fără chimicale” își propune să promoveze apropierea copiilor de natură într-o lume tot mai afectată de poluare, educația pentru o viață sănătoasă și reprezintă o modalitate de socializare între elevii și profesorii din țările partenere, un schimb de experință inedit.

Școala Gimnazială din Amara are o vastă experiență în implementarea proiectelor Erasmus. Din 2014 și până acum au fost derulate 8 astfel de parteneriate educaționale.

Proiectul s-a derulat pe parcursul a trei zile, timp în care elevii și cadrele didactice din cele 5 țări partenere au participat la diferite activități școlare, au vizitat orașul Amara și au mers în excursie în țară.

Educatie, Stiri