Katerina, ucraineanca refugiată de la Păltinișu

Are 34 de ani și a fugit împreună cu cei doi copii ai săi de războiul cumplit care i-a distrus țara. A găsit liniște și siguranță la mii de kilometri distanță de casă, la Păltinișu, în Ialomița, unde oamenii au primit-o cu brațele deschise și i-au oferit tot ce au putut pentru a o ajuta. Povestea Katerinei este una pe care o trăiesc astăzi milioane de ucraineni, nevoiți să lase totul în urmă și să fugă din calea bombardamentelor. Deși acum nu mai aude zgomotul înfiorător al alarmelor, Katerina se gândește cu îngrijorare la familia ei rămasă în Ucraina.

A reușit să ajungă în România prin Polonia. A fost norocoasă. O comunitate întreagă s-a mobilizat și i-a sărit în ajutor imediat ce tânăra și cei doi copii ai ei au ajuns în sat. Oamenii au adus haine, jucării și alimente. Iar fostul primar din Perieți i-a oferit o casă unde să locuiască până când războiul se va sfârși.

Cei doi copii ai Katerinei au 3 și respectiv 7 ani. Violeta merge la grădinița din sat, iar Vladimir la școală. Și-au făcut chiar și prieteni la Păltiniș, care îi ajută să uite de coșmarul prin care au trecut.

Vecinii vin zilnic să-i ajute și chiar dacă nu cunosc limba, reușesc să se înțeleagă prin Google Translate.

Katerina este însărcinată în luna a treia și își dorește ca bebelușul pe care îl poartă în pântece să se nască în vremuri de pace. Este recunoscătoare pentru ajutorul primit și speră ca războiul să se termine cât mai repede pentru a se întoarce acasă unde o așteaptă soțul și părinții.

Social, Stiri